اثرات زمان استفاده از علف کش های توفوردی و گرانستار و مخلوط آنها بر روی خصوصیات زراعی گندم در اراک

نوع مقاله: علمی پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی اراک

2 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرقدس، گروه زراعت و اصلاح نباتات، شهرقدس، ایران

3 استادیارگروه حشره شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه اسلامی واحد اراک

چکیده

   به منظور بررسی اثرات زمان استفاده از علف کشهای مختلف بر خصوصیات زراعی گندم آزمایشی در سالزراعی 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در 3 تکرار اجرا گردید.تیمارها شامل عامل اصلی علف کش های توفوردی SL72%، تری بنورون متیل(گرانستار) DF75 و مخلوط توفوردی SL72% + تری بنورون متیل(گرانستار) DF75%و عامل فرعی زمان های مختلف مصرف علف کش ها شامل استقرار اولیه، پنجه زنی و ساقه دهی و شاهد بدون مصرف علف کش.نتایج آزمایش نشان داد بالاترین ارتفاع بوته گندم مربوط به تیمار شاهد (33/89 سانتی متر) و کمترین ارتفاع بوته مربوط به کرت های سمپاشی شده توسط علف کش های گرانستار و مخلوط گرانستار + توفوردی در زمان استقرار اولیه (76 سانتی متر) بود. همچنین بیشترین وزن هزار دانه (88/41 گرم) با مصرف علف کش توفوردی در زمان ساقه دهی گندم  بدست آمد. بیشترین وزن کاه و کلش (70/1638 گرم) در زمان سمپاشی توسط مخلوط علف کش های توفوردی + گرانستار در زمان ساقه دهی گندم گزارش گردید و کمترین تراکم گندم در زمان سمپاشی توسط گرانستار در زمان استقرار اولیه بود.  

کلیدواژه‌ها


  1. Ahmadi, H.; Visani, V. and 33 dead people , A., 2011. The Effecte of Spraying Time and the Competitive Power of Different Cultivars of Water Wheat in Weeds Control. Herbal Products Technology , 11(1):20-30
  2. Ahouissoussi, N. B. C., McIntosh, C. S. and Wetzstein, M. E. 1995. Rational  expectations estimation of georgia soybesn acreage response. J. Agr. And Applied Econ. 27(2):500-50.
  3. Auskalins, A., and Kadrys, A. 2006. Effect of timing and dosage in herbicideapplication on weed biomass in spring wheat. Agron. Res. 4: 133-136.Babaee , P ., 2008, The Situation of the     Flour and Food Industry , 21-18( 13) 4.
  4. Babaee , P ., 2008. The Situation of the     Flour and Food Industry , 21-18( 13) 4.
  5. Beyer, E. M., Brown, H. M. and Duffy, M. J. 1987. Sulfonylurea herbicide soil relations. British CropProt Conf-Weeds. Brighton, UK.14(3):35-45.
  6. Cozens, R., Fribank, L. G., Mortimer, A. M. and Smith. R. G. R. 1988. Variability in the relationship between crop yield and weed density for winter wheat and bromus sterillis. Journal of Applied Ecology. 25:(3) 1033-1044.
  7. Erahimpour, F., chaab. A ., Musavi h. and Mousavian, N., 2011. The Assessment of 2-purpose Herbicide total and the combination of 2 Herbicides Tribenuron methyl and pinoxadon in different developmental phases of the plant wheat.Electronic periodical of Farming production, 4(2):22-32.
  8. Food and Agricultural Organization (FAO). (2002). Word agriculture: toward 2015/1030.summary Report. herbicideapplication on weed biomass in spring wheat. Agron. Res. 4: 133-136.
  9. Martin, D.A., Miller, S.D., and Alley, H.P. 1990. Spring wheat response to herbicides applied at three growth stages. Agron. J. 82: 95-97.
  10. Mc Lelland, M. 2000. Effect of weeds on line. http:// www.weed science.com.
  11. Montazeri, M., and Khabaz Sabri, H. 1993. Evaluation response of wheat in difference stages vegetations than 2, 4-D and Bromoxynil herbicides. Iran. J. Agric. Res. 8: 1-4.
  12. Montazeri, M., Zand, E., and., Baghestani, M.A. 2004. Weed and controlling them in wheat fields in Iran. Weed Research Department, Pest and Disease Res. InsTehran, Iran. Pp. 85.
  13. Naylor, R.E.L.(2002).Weed Management Handbook. Blackwell. 33-39
  14. Nezamabadi, N., Zand, E., and Maighany, F. 2005. Chemical control of somenoxious weeds of wheat (Triticum aestivum L.) fields in Iran. The 1st IranianWeed Sci. Con.
  15. Russell, M. H., Saladini, J. L. and Lichtner, F. 2002. Sulfonylurea Herbicides. Pesticide Outlook.44-50
  16. Zand, A., Mousavi. K., and Heidari. A. 1998. Herbicides and Mode of Their Application Using the Oplimization and Reduction of Consumption Approach. University jehad press, Mashhad. 567 pages.